MENU

Microneedling med Dermapen®

Dermapen® er et elektrisk stempel, der med fine små nåle penetrerer huden lodret i en forudbestemt dybde. Nålene prikker mikroskopiske huller, hvilket narrer huden til at tro, at der er sket en skade. Den simulerede skade sætter gang i kroppens egen helingsproces, hvorved huden danner nyt bindevæv og elastiske fibre.

Micro-needling anvendes til behandling af bl.a. statiske rynker i ansigtet, grove porer, pigmentpletter, akne ar og strækmærker.

Under et behandlingsforløb kan micro-needling kombineres med ikke-permanente filler eller andre hudforyngende behandlinger. Behandles akne ar med micro-needling, kan behandlingen bl.a. kombineres med subcision og filler mhp. yderligere løft og udjævning af arrene.

Allergi

Har du allergi/overfølsomhed over for lidocain, som er et indholdsstof i den lokalbedøvende creme, der påføres inden behandlingen, er det vigtigt, at du informerer os om det.

Forsigtighedsregler

Vi fraråder behandling med micro-needling, hvis du har tendens til keloid-dannelse (abnorm arvævsdannelse). Du kan ikke behandles, hvis du har aktiv bindevævssygdom eller er i behandling for det, herunder lupus erythematosus.

Forholdsregler før behandling

For at undgå øget blødningstendens, som kan besværliggøre sårhelingen, er det vigtigt, at du:

  • Ikke spiser kraftigt blodfortyndende medicin eller kosttilskud 10 dage før din behandling.
  • Ikke drikker alkohol eller spiser NSAID piller (f.eks. Ibuprofen) dagen før din behandling.
  • Ikke har udbrud af forkølelsessår. Er det tilfældet, må behandlingen udskydes, til du er rask igen.
  • Hvis du tidligere har haft et forkølelsessår, er der en risiko for at fremprovokere et nyt udbrud. Der anbefales forebyggende behandling med tablet Valaciclovir, som fås på recept hos egen læge. Medicinen tages, indtil huden er helet (minimum 3 dages behandling) og påbegyndes 24 timer før micro-needling.
  • Har du cystisk akne, eksem eller sår i det område, som skal behandles, må behandlingen udskydes, til huden er i ro.

Behandling

Før behandling får du påført lokalbedøvende creme, som skal sidde i ca. 20 minutter. Dermed er huden bedøvet og du mærker kun lidt ubehag ved særlig følsomme områder såsom i panden og rundt om munden under behandlingen.

En behandling tager 30 min. afhængigt af, hvor stort et område, du skal have behandlet.

Micro-needling er uden risiko for varig skade på huden og mikrohullerne lukker igen umiddelbart efter behandlingen og giver hverken blivende sår eller ar.

Efter behandlingen

Efter micro-needling ses øget hudrødme og afskalning ligesom efter en let solskoldning og huden kan føles tør de første dage efter behandlingen. Huden ser normal ud igen efter 3-4 dage.

Vigtige forholdsregler efter behandlingen:

  • Anvend en solcreme med en solfaktor på 30-50, indtil hudrødmen har lagt sig og huden er helet.
  • Ingen brug af foundation de første 24 timer efter behandlingen. Du kan bruge makeup allerede dagen efter din behandling.
  • Ingen motion, varme bade eller sauna i op til et døgn efter behandlingen

Bivirkninger

Det er vigtigt, at du bruger de produkter, som anbefales på Klinik KRONEDAHL efter din behandling for ikke at risikere øget irritation af din hud.

Opblussen i akne kan forekomme efter micro-needling. Det falder som regel til ro igen efter nogle dage.

Øget pigmentering i huden (PIH) er ikke et dokumenteret problem efter micro-needling hos patienter med lys hud, men kan forekomme hos patienter med mørk hudtype (dvs. anden etnisk afstamning end dansk).

Gensidig forventningsafstemning

Klinik KRONEDAHL arbejder ud fra den filosofi, at vi ved at tilbyde vores kunder den bedste rådgivning og behandling, såvel kirurgisk som medicinsk, med udgangspunkt i kundens individuelle behov og ved gensidig forventningsafstemning, får det stærkeste fundament for en god og langvarig relation til vores kunder.

Vi går altid efter de bedste resultater for vores kunder, men vi kan ikke garantere samme resultat for alle, og resultaterne kan variere fra person til person.

Book tid allerede i dag

Book tid til en uforpligtende konsultation her, så du kan blive set af en af vores specialuddannet KRONEDAHL læger og sammen finde ud af dine behov og ønsker.