MENU

Behandling med Hyaluronsyre fillers

Hyaluronsyre (HA) filler såsom Belotero® og Restylane® produkterne er sterile geler, der består af vand, stabiliseret HA og Lidocain, som er en lokalbedøvelse. HA er hudens egen byggesten. Ved at tilføre HA til huden, kan huden gøres mere smidig og tabt volumen kan erstattes. Injektion af filler kan derfor korrigere linjer, rynker og folder i ansigtet, forstørre læberne og danne ansigtskonturer. Fillers bruges også til at genoprette hudens elasticitet og reducere uregelmæssigheder i hudens overflade.

En behandling giver et langvarigt, men ikke permanent resultat. Man kan forvente, at resultatet holder 6-12 måneder i huden og 3-6 måneder i læberne, hvorefter behandlingen gentages for at vedligeholde resultatet. Der anbefales en kontrol ca. 14 dage efter hver behandling med henblik på eventuel supplerende behandling eller planlægning af opfølgende behandling, hvorved resultatet holder længere.

Allergi

Har du allergi/overfølsomhed over for lidocain, som er et af indholdsstofferne i Belotero® og Restylane® produkterne, er det vigtigt, at du informerer os om det. Det betyder nemlig, at vi kun kan behandle dig med filler, der ikke er tilsat lidocain.

Forholdsregler før behandling

For at undgå øget blødningstendens og dermed småblødning i huden under behandlingen er det vigtigt, at du:

 • Ikke spiser kraftigt blodfortyndende medicin, fiskeolie samt kosttilskud 10 dage før din behandling.
 • Ikke drikker alkohol eller spiser NSAID piller (f.eks. Ibuprofen) dagen før din behandling.
 • Ikke har udbrud af forkølelsessår. Er det tilfældet, må behandlingen udskydes, til du er rask igen.
 • Har du tendens til forkølelsessår, anbefaler vi, at du tager forebyggende medicin, indtil huden er helet (minimum 3 dages behandling). Du skal starte med medicinen 24 timer før din fillerbehandling. Recepten får du via din egen læge.

Behandling

Behandling med filler er meget sikkert og skånsomt og foregår i lokalbedøvelse, eftersom det er tilsat Belotero® og Restylane® produkterne. Derved reduceres evt. ubehag.

Under behandlingen injiceres filleren med en fin, tynd nål i de områder, som du ønsker gjort noget ved. Behandlingen varer typisk 30-45 minutter og udføres udelukkende af KRONEDAHL læger og specialuddannede personale.

Efter behandling

Det er vigtigt, at du følger de anvisninger, som du får fra din behandler på Klinik KRONEDAHL for at sikre så succesfuldt et resultat som muligt.

Vigtige forholdsregler efter behandlingen:

 • Ingen hård motion, varme bade, solarium og sauna det første døgn efter behandlingen.
 • Undgå at røre det behandlede område i 4 timer efter behandlingen.
 • Du må først bruge makeup og cremer i det behandlede område 4 timer efter din behandling.
 • Hvis du tager medicin, der indeholder acetylsalicylsyre (f.eks. Ipren, Aspirin, Kodimagnyl), har du større tendens til blå mærker. Det anbefales at holde pause med fiskeolie indtil et par dage efter behandlingen.
 • Hvis du tidligere har haft et forkølelsessår, er der en risiko for at fremprovokere et nyt udbrud. Der anbefales forebyggende behandling med tablet Valaciclovir, som fås på recept hos egen læge.

Hvornår ses resultatet efter en filler behandling?

Behandling med filler giver resultater med det samme.

Normale reaktioner umiddelbart efter behandlingen

Det mest almindelige efter en fillerbehandling er rødme, ømhed, lidt hævelse og kløe i det behandlede område. Der kan også opstå enkelte blå mærker efter behandlingen. Generne svinder typisk i løbet af nogle dage og kan kamufleres med make-up fra og med dagen efter behandlingen.

Ved læbeforstørrelse kan hævelsen stå på i nogle dage. Læberne kan også være lidt ujævne i denne periode således, at det endelige resultat ikke ses umiddelbart efter behandlingen.

Komplikationer

I sjældne tilfælde er der rapporteret:

 • Lette til moderate betændelsesreaktioner, som er opstået dage eller uger efter behandlingen.
 • Langvarig hævelse, pusdannelse og grålig misfarvning ved behandlingsstedet.
 • Sårskorper og dødt væv ved behandlingsstedet, som kan medføre en ardannelse.
 • Under øjnene kan der forekomme langvarig hævelse.
 • Betændelsesreaktioner opstået 1-2 måneder efter behandlingen.
 • Dyb rød misfarvning af huden udover det behandlede område, som kan brede sig over næsen.

Overordnet set er behandling med filler dog en meget skånsom og sikker behandling, og ovenstående komplikationer er som sagt sjældne.

Gensidig forventningsafstemning

Klinik KRONEDAHL arbejder ud fra den filosofi, at vi ved at tilbyde vores kunder den bedste rådgivning og behandling, såvel kirurgisk som medicinsk, med udgangspunkt i kundens individuelle behov og ved gensidig forventningsafstemning, får det stærkeste fundament for en god og langvarig relation til vores kunder.

Vi går altid efter de bedste resultater for vores kunder, men vi kan ikke garantere samme resultat for alle, og resultaterne kan variere fra person til person.

Book tid allerede i dag

Book tid til en uforpligtende konsultation her, så du kan blive set af en af vores specialuddannet KRONEDAHL læger og sammen finde ud af dine behov og ønsker om behandling.