MENU

Trætte rynker under øjnene eller dybe kindfolder? ...

Filler behandling er til dig, der ønsker et mere imødekommende og friskt look

Rynker ses med alderen og kommer som regel for at blive, men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være.

Klinik KRONEDAHL hjælper vi vores kunder med at komme aldringstegnene til livs, som med årene tynger ansigtet og får os til at se trætte og sure ud. Selv små rynker kan hurtigt give et træt og mindre imødekommende udseende. Derfor er det tit også kun helt små ændringer, der skal til for at genskabe det friske look.

En god behandling til at give aldringstegnene modspil er filler.

Behandling med filler udføres aktuelt ikke på Kronedahl.

Før og efter billeder - fillerbehandling Klinik Kronedahl

Som navnet antyder, virker filler ved at ”tilføre fylde”. Eller sagt på en anden måde har filler til formål at genskabe det volumentab, der kommer med alderen.

Det får du på Klinik KRONEDAHL

Vi gør meget ud af at glæde vores kunder. Derfor giver vi altid behandling, som vi kan stå 100% inde for.

Det er vigtigt for os, at du føler dig tryg hele vejen igennem dit behandlingsforløb. Har du derfor spørgsmål, før som efter din behandling, kan du altid komme i kontakt med os direkte pr. telefon eller mail. Og har du behov for at blive set inden for kort tid, finder vi tid til dig i kalenderen hurtigst muligt.

Når du modtager behandling på Klinik KRONEDAHL, får du mere end bare en behandling. Et behandlingsforløb hos os inkluderer:

 • Gratis og uforpligtende forundersøgelse
 • Kyndig vejledning og hjælp til at opnå de bedste resultater
 • Professionel behandling hos vores specialuddannede personale
 • Samme læge eller sygeplejerske hver gang du besøger os
 • Direkte telefonnummer til den læge eller sygeplejerske, der har behandlet dig, så du altid kan få fat i os
 • Gratis kontrol 14 dage efter din behandling med mulighed for at give supplerende filler mod betaling
 • Gratis oprettelse som fordelskunde (se alle fordelene her)

Værd at vide om filler

 • Filler er en gel, der indeholder en af hudens vigtigste byggesten, nemlig hyaluronsyre. Med alderen bliver kroppen dårligere til at danne hyaluronsyre i huden og der kommer derfor rynker og fine linjer (mere om hudens aldring).
 • Filler kan løfte dybe rynker og erstatte volumentab, særligt over kinderne, tåretruget under øjnene, læberne, hagen samt kindfolderne.
 • Behandlingen kan med fordel kombineres med andre hudforyngende tiltag, herunder Botox og micro-needling eller kemisk peeling. Ved at kombinere de forskellige behandlinger adresseres alle hudens aldringstegn (volumentab, forringet hudstruktur og manglende glød).
 • Filler kan også anvendes til at behandle overfladiske akne ar.

Hvilke områder kan behandles med filler?

Fordelen ved filler er, at man kan behandle alle områder, hvor der er rynker eller mangler volumen. De hyppigst behandlede områder er:

 • ansigt
 • håndrygge
 • décolletage

I vores Rynkeguide nedenfor kan du blive meget klogere på, hvordan vores hudlæger på Klinik KRONEDAHL behandler ansigtets aldringstegn og hvilke behandlinger, de anvender:

Rynke-guide

Klik på ét af områderne og læs mere om behandlingen.

Den ultimative guide til hvordan vi behandler rynker og solskadet hud på Klinik KRONEDAHL

Kindfold

Behandling:

 1. Filler

Kindfolden er et af de hyppigst behandlede områder med filler.

Området behandles med filler ved at genskabe volumen over kindbenene og løfte kindfolden.

Tåretrug

Behandling:

 1. Fillers

Mørke rande og rynker under øjnene (tåretruget) får hurtigt en til at se træt og uoplagt ud. Årsagen er manglende fylde under øjet og kan behandles med filler.

Glabella

Behandling:

 1. Filler
 2. Botox

Rynker mellem øjenbrynene (glabella) er dynamiske rynker, der opstår, når musklerne folder huden det samme sted igen og igen. Løsningen er at få musklerne til at slappe af.

En kombination af Botox og filler er undertiden nødvendigt for at give det bedste resultat. Er rynkerne tilstede, når du slapper af, kan vi lægge lidt filler og glatte huden ud.

Kindben

Behandling:

 1. Filler

Tab af fedtvæv og knogle- masse over kindbenene giver let et indsunkent udtryk. Den negative effekt forplanter sig til resten af ansigtet og kan give tydelige kindfolder.

Løsningen er at genskabe volumen over kindbenene. Det kan gøre med filler.

Mundvige

Behandling:

 1. Fillers

Hængende mundvige (også kaldet Marionetlinjer) skyldes hudens tab af elasticitet samtidig med, at fedt depoterne i kinderne gradvist er sunket nedad pga. tyngdekraften.

Behandlingen er at genskabe ansigtets naturlige harmoni og tilføre volumen til de områder i ansigtet, der mangler fylde. Filler er her et ideelt valg.

Hage

Behandling:

 1. Filler
 2. Botox

Tilbagetrukken hage eller ujævnheder og fine linjer i hagen?

Løsningen kan være Botox eller filler. Alternativt en kombination afhængigt af problemet.

Læber

Behandling:

 1. Fillers

Fyldigere læber? Så er løsningen uden tvivl fillers. Fillers injiceres forsigtigt i læberne. Resultatet ses med det samme! Læs mere om filler behandling af læber.

Pande rynker

Behandling:

 1. Botox

Panderynker får dig hurtigt til at se 5-10 år ældre ud. Rynkerne opstår, når musklerne under huden folder huden det samme sted igen og igen. Løsningen er behandling med Botox, der får musklerne i panden til at slappe af.

Kreppet eller rynket hud

Behandling:

 1. Filler (skin booster)

Mangler din hud glød eller har du mange fine rynker? Så kan løsningen for dig være behandling med skinbooster, som giver huden fylde og genskaber hudens smidighed.

Kragetæer

Behandling:

 1. Botox
 2. Filler

Smilerynker bliver med tiden dybere og tydeligere. Knap så charmerende kan rynkerne med tiden blive til kragetæer. Behandlingen er at få musklerne omkring øjet til at slappe af.

Bare rolig, du mister ikke smilet i øjnene efter behandling med vores anti-rynkeinjektion (Botox). Det styrer vi med sikker hånd.

Er smilerynkerne også tilstede, når du ikke smiler, kan vi udglatte dem med lidt filler.

Smoker's lines

Behandling:

 1. Botox
 2. Filler

Rygerrynker eller bare rynker på læberne. For tydelige rynker på læben giver tit problemer med læbestiften. Det kan vi klare med Botox i små mængder.

Har du små fine linjer og rynker i hvile ovenfor det læberøde, kan vi lægge lidt filler i linjerne.

Kæbelinje

Behandling:

 1. Filler

Savner du din skarpe kæbelinje, og strækker du halsen lidt ekstra, når du ser dig i spejlet? Så kan det være på tide at give tyngdekraften lidt modspil …

I mange tilfælde kan vi genskabe din kæbelinje med filler.

Hvordan ved jeg, om jeg har behov for filler eller Botox?

Det her er et af de hyppigst stillede spørgsmål. Helt overordnet kan forskellen lidt forsimplet stilles op sådan her:

 1. Filler virker på permanente rynker ved at tilføre volumen og dermed udglatte rynkerne.
 2. Botox virker på mimiske rynker, så de bliver mindre synlige ved brug af ansigtsmimikken.

Lad os gå lidt mere i dybden med dette.

Som nævnt giver filler fylde. Det betyder, at vi kan anvende fillers til at behandle områder, hvor der er for lidt volumen, for eksempel i en dyb kindfold, henover kinderne og kindbenene samt hulheder og mørke rande under øjnene. Fillers kan også anvendes til at udjævne smilerynker omkring øjnene, en dyb bekymringsrynke mellem brynene, marionetlinjer ud for mundvigene eller fine rynker og linjer på hagen. Derudover anvendes filler til at give større læber.

Patienten nedenfor er behandlet med filler svarende til kindfolden på hver side af næsen. Der er kun anvendt en lille mængde filler – for som du sikkert kan se, er der ikke behov for den helt store korrektion. Resultatet er også derefter, nemlig en diskret udjævning af kindfolden.

Før/efterbilleder ved fillers nasolabialfold Klinik Kronedahl

Botox virker kun på de såkaldte mimiske rynker, som er de rynker, der bliver tydeligere, når vi bruger ansigtsmimikken. Eksempler på mimiske rynker er bekymringsrynker mellem øjenbrynene, panderynker og smilerynker ud for øjnene. Forklaringen er, at Botox er et muskelafslappende lægemiddel, der får de overaktive mimiske muskler til at slappe bedre af. Reduceres muskelaktiviteten, folder huden ikke så kraftigt henover musklen og resultatet er, at rynkerne udglattes. Og bare rolig. Du mister ikke mimikken, hvis du bliver behandlet med Botox. Det styrer vi med fast hånd.

En mimisk rynke, der ikke udglattes tilstrækkeligt efter injektion med Botox, kan efterfølgende behandles med filler for at opnå et bedre resultat. En kombination af Botox og filler kan især være relevant, når man skal behandle dybe mimiske rynker, såsom en dyb bekymringsrynke mellem øjenbrynene eller dybe kragetæer.

En af fordelene ved at kombinere Botox og filler er i øvrigt, at Botox forlænger virkningen af filler og forbedrer det overordnede resultat.

Vejledende mængde filler

Ved behandling med filler skal du regne med følgende vejledende mængder. Du betaler pr. ml:

Læbeforstørrelse 1-2 mL
Rynker mellem bryn max. 1 mL
Kindben 1-3 mL
Kindfurer (nasolabialfurer) 1-2 mL
Furer under øjne (tåretrug) 1-2 mL
Nedadvendte mundvige max. 1 mL
Majonetlinjer 1-2 mL
Hage 1-3 mL
Næsekorrektion max. 1 mL

Hvor lang tid holder effekten?

Der er flere ting, der har betydning for, hvor længe effekten holder og dermed, hvor tit filler skal gentages. Desto mindre bevægelse, der er i det område, som behandles, desto længere holdbarhed.

Fillers i læberne holder derfor kortere tid end en behandling i tindingerne, hvor der er væsentlig mindre bevægelse.

Én af klinikkens mest populære filler behandlinger er Restylane skinbooster, der er suveræn til at gøre huden mere smidig og lækker. Behandlingen foretages 3 gange med 2-4 ugers interval efterfulgt af behandling hver 4.-6. måned.

Skal du derimod have behandlet dybe rynker eller ønsker du mere fylde i et område (for eksempel mere fylde over kindbenene), er det som regel tilstrækkeligt at behandle med fillers en gang hver 6.-12. måned for at holde effekten ved lige.

Vigtig information vedrørende forundersøgelsen

Du vil inden din behandling med filler se en af vores speciallæger eller specialuddannede personale til en forundersøgelse, hvor I sammen finder ud af, hvad der skal behandles, lægen vurderer hvor megen filler, der skal anvendes for at opnå det ønskede resultat og du informeres om en samlet pris for behandlingen.

Det vil altid være en fordel, hvis du før din forundersøgelse selv har gjort dig nogle overvejelser om, hvilke områder du ønsker gjort noget ved. Det kan både være områder, der mangler fylde – for eksempel tåretruget under øjnene, tydelige bekymringsrynker og kindfolder – eller rynker og fine linjer. Vi anbefaler, at du kigger nærmere på vores Rynkeguide for inspirationens skyld.

I forbindelse med forundersøgelsen gennemgår lægen mundtligt den information, som du finder i den skriftlige patientinformation omhandlende behandling med fillers, risici og forholdsregler før og efter behandlingen m.v.. Det er også i den anledning, at du har mulighed for at stille spørgsmål, hvis der er noget i informationsmaterialet, du er i tvivl om. Derfor bedes ud have læst Patientinformation om filler inden din forundersøgelse. Patientinformationen skal underskrives, inden du kan modtage behandling.

Efter forundersøgelsen skal der i henhold til Sundhedsstyrelsens lovgivning gå mindst 48 timer, før du må modtage behandling med filler.

Har du inden for de seneste 2 år fået filler behandling på Klinik KRONEDAHL, kan du imidlertid springe forundersøgelsen over og bestille tid til behandling med det samme.

Før behandling med filler

Før behandling med filler er det vigtigt, at du holder pause med medicin og naturpræparater, der gør blodet tyndere, såsom fiskeolie, hjertemagnyl og de fleste former for smertestillende håndkøbsmedicin. Dermed reduceres risikoen for småblødninger i huden ifbm. behandlingen. Lægen gennemgår din medicin til forundersøgelsen og fortæller dig, hvad du skal holde pause med.

Behandling

Behandling med filler er en megen sikker og skånsom behandling, som foregår i lokalbedøvelse, hvilket reducerer evt. ubehag.

Under behandlingen injiceres filleren med en fin, tynd nål i de områder, som blev aftalt ved forundersøgelsen. Behandlingen varer typisk 30-45 minutter.

Efter behandling

Det er normalt med mindre rødme, ømhed, hævelse og kløe i det behandlede område. Småblødning i huden kan også forekomme, ligesom nogen oplever en fast lille knude i huden der, hvor filleren er lagt ind.

Disse gener er som regel kortvarige og forsvinder i løbet af nogle dage. Oplever du hævelse i det behandlede område, kan du med fordel pålægge lidt kølende, gerne flere gange i løbet af det første døgn.

Hvor hurtigt ses resultatet efter behandling?

Det bedste ved filler er, at resultatet ses med det samme.

Efterkontrol

Du får altid tilbudt en gratis kontrol 14 dage efter din filler behandling. Kontrollen tilbyder vi som en ekstra service for vores kunder for at sikre, at alt er, som det skal være og at du er tilfreds med resultatet.

Ved behov kan der foretages supplerende behandling med filler mod betaling, hvorved resultatet holder længere.

Book tid allerede i dag

Book tid til en uforpligtende forundersøgelse her, så du kan blive set af en af vores specialuddannet KRONEDAHL læger og sammen finde ud af dine behov og ønsker for filler behandling.